
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dough
- 150 g water
- 90 g olive oil
- ½ tsp salt
- 350 g plain flour plus extra for dusting
Filling
- 400 g fresh spinach leaves (see Tips)
- 350 g brown onion cut into quarters
- 2 tsp salt
- 1 tsp sumac
- 100 g lemon juice
Assembly
- plain flour for dusting
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 70.9 kcal / 297.7 kJ
- Protein
- 1.7 g
- Tuk
- 3 g
- Sacharidy
- 8.6 g
- Vláknina
- 1.3 g
- Nasycený tuk
- 0.5 g
- Sodík
- 177.6 mg
Alternativní recepty
Mouhallabieh (milk pudding)
4hod. 30min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2hod.
Za'atar flat bread (mankouche)
1hod. 35min
Spinach turnovers (fatayer)
1hod. 25min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2hod. 30min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1hod. 35min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1hod. 30min
Falafel
25hod. 30min
Toum
15min
Tarator (tahini dip)
5min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2hod. 45min
Red lentil soup with cumin
55min