Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dough
- 150 g water
- 90 g olive oil
- ½ tsp salt
- 350 g plain flour, plus extra for dusting
Filling
- 400 g fresh spinach leaves (see Tips)
- 350 g brown onion, cut into quarters
- 2 tsp salt
- 1 tsp sumac
- 100 g lemon juice
Assembly
- plain flour, for dusting
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 297.7 kJ / 70.9 kcal
- Protein
- 1.7 g
- Sacharidy
- 8.6 g
- Tuk
- 3 g
- Nasycený tuk
- 0.5 g
- Vláknina
- 1.3 g
- Sodík
- 177.6 mg
Alternativní recepty
Tarator (tahini dip)
5 Min
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4 godz.
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2sa
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 Std. 45 Min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 dk
Za'atar flat bread (mankouche)
1 godz. 35 min
Spinach turnovers (fatayer)
1 godz. 25 min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 godz. 30 min
Raw kibbeh
15 dk
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
26h 15min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30 min