![Fatayer (spinach turnovers) Fatayer (spinach turnovers)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DB779945-32E8-4DA5-B588-875F96FC17EA/Derivates/fce3d212-98a2-420e-943e-31c190b32e3f.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dough
- 150 g water
- 90 g olive oil
- ½ tsp salt
- 350 g plain flour, plus extra for dusting
Filling
- 400 g fresh spinach leaves (see Tips)
- 350 g brown onion, cut into quarters
- 2 tsp salt
- 1 tsp sumac
- 100 g lemon juice
Assembly
- plain flour, for dusting
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 297.7 kJ / 70.9 kcal
- Protein
- 1.7 g
- Sacharidy
- 8.6 g
- Tuk
- 3 g
- Nasycený tuk
- 0.5 g
- Vláknina
- 1.3 g
- Sodík
- 177.6 mg
Alternativní recepty
Iraqi cheese pies (Cheese chureck)
1 godz. 40 min
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4h
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35 min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Cheese sambousek
1 godz. 45 min
Lentil puree (moujadarra)
1h 25min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 godz. 30 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min
Lamb sfiha
1h 20min
Lentil purée (Moujadarra)
1h 20min
Falafel
25h 30 min