Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dough
- 150 g water
- 90 g olive oil
- ½ tsp salt
- 350 g plain flour, plus extra for dusting
Filling
- 400 g fresh spinach leaves (see Tips)
- 350 g brown onion, cut into quarters
- 2 tsp salt
- 1 tsp sumac
- 100 g lemon juice
Assembly
- plain flour, for dusting
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 297.7 kJ / 70.9 kcal
- Protein
- 1.7 g
- Sacharidy
- 8.6 g
- Tuk
- 3 g
- Nasycený tuk
- 0.5 g
- Vláknina
- 1.3 g
- Sodík
- 177.6 mg
Alternativní recepty
Mouhallabieh (milk pudding)
4 godz. 30 min
Lamb sfiha
1h 20min
Fatayer with cheese and mint
2h 15 min.
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4h
Semolina cake (namoura)
1h 50 min.
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Tahini dip (tarator)
5min
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2u. 20min
Tarator (tahini dip)
5min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min