![Fatayer with cheese and mint Fatayer with cheese and mint](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/204863.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dough
- 250 g full cream milk
- 80 g olive oil
- 1 ½ tsp dried instant yeast
- 350 g baker's flour, plus extra for dusting
- 2 tsp sugar
- 1 tsp salt
Filling
- 6 - 8 sprigs fresh mint, leaves only
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 160 g cream cheese
- 3 tsp nigella seeds
- plain flour, for dusting
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 1125.8 kJ / 268 kcal
- Protein
- 8.6 g
- Sacharidy
- 24.5 g
- Tuk
- 14.9 g
- Vláknina
- 1.4 g
Alternativní recepty
Lahmacun Pide (Turkish pizza)
1h 20min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 Std. 10 Min
Chocolate and pear cake
1 Std. 30 Min
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35 min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 Std.
Spiced lamb flatbread
1 godz. 50 min
Baked rice croquettes
1 Std. 30 Min
Cheese and tomato bread
3 Std. 5 Min
Tuna empanadas
2 Std.
Lamb sfiha
1h 20min
Three cheese pides
1 godz. 40 min
Fattoush with grilled haloumi
5h