Lentil and chickpea burger with tahini dressing
TM6 TM5 TM31

Lentil and chickpea burger with tahini dressing

4.2 (43 hodnocení)

Suroviny

Tahini

  • 200 g sesame seeds
  • 50 g grapeseed oil
  • 1 pinch sea salt

Tahini dressing

  • 2 tbsp lemon juice
  • 1 tsp onion salt
  • 1 tsp honey
  • 50 g soy milk
  • 1 pinch granulated garlic

Lentil and chickpea burgers

  • 100 g cheddar cheese, cut into pieces (3-4 cm)
  • 150 g day-old bread, torn into pieces
  • 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
  • 1 red onion (approx. 80 g), cut into halves
  • 1 garlic clove
  • 1 tbsp dried oregano
  • 1 tsp mustard powder
  • 1 - 2 pinches cayenne pepper
  • 1 tbsp olive oil, plus extra for frying
  • 400 g canned lentils, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
  • 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
  • 1 egg

Assembly

  • 8 bread rolls
  • 1 avocado, flesh only
  • 200 g Brie cheese, cut into thin slices (optional)
  • 1 - 2 Roma tomatoes, cut into slices
  • 4 leaves cos lettuce, torn into pieces

Nutriční hodnoty
na 1 portion
Kalorie
3014.9 kJ / 717.8 kcal
Protein
28.8 g
Sacharidy
54.2 g
Tuk
40.7 g
Nasycený tuk
11.8 g
Vláknina
10 g
Sodík
1033.4 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty