Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 4 Streifen Zitronenschale (à 1 x 4 cm), Bio, dünn abgeschält
- 40 g Zucker
- 20 g Butter, in Stücken
- 4 Blätter Gelatine
- Wasser, kalt, zum Einweichen
- 100 g Polenta (Maisgrieß)
- 500 g Mandeldrink, ungesüßt
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 30 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- 2 Eier (Kl. M), getrennt
- 2 Prisen Salz
Zwetschgenröster
- 50 g Mandeln
- 600 g Zwetschgen, halbiert, entsteint
- 60 g brauner Zucker
- 60 g Wasser
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1798 kJ / 430 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 41 g
- Tuk
- 23 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Marillenknödel "die Besten"
1h
Grießauflauf
1h 30min
Grießschnitten mit Rhabarberkompott
2h
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Zwetschgen-Datschi
2h 30 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Scheiterhaufen
1h 30min
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40min
Zwetschgenkompott mit Mohn-Milchreis
1h 15 min
Kirschenmichel
1h
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1h