Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Roggensauerteig
- 90 g Wasser
- 5 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 60 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Gewürzdampfl
- ½ TL Fenchelsamen, ganz
- ¼ TL Kümmel, ganz
- ¼ TL Schabzigerklee (Brotklee), gemahlen (volitelně)
- 60 g Wasser, lauwarm
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 20 g Brotbrösel (siehe Tipp)
- 20 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 260 g Wasser, kalt
- 15 g frische Hefe
- 100 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
- 260 Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 ½ - 2 TL Salz (7-12 g)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 683 kJ / 166 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 33 g
- Tuk
- 1 g
- Vláknina
- 2.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lesachtaler Hausbrot
30 Std. 30 Min
Erdäpfelpolster
14 Std. 40 Min
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Knusperspitze
5h 30min
Dinkelsemmerl
14h 30 min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15h 40min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Kosaken-Doppelbrot
14h 30 min
Gewürzbrot
16h 30min
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14h 30 min
Buttermilchbrot
18h