Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 550 g Wasser und etwas mehr zum Wässern des Römertopfs
- Butter zum Einfetten
- 400 g Weizen
- 250 g Roggen
- 100 g Sonnenblumenkerne
- 1 Pck. Sauerteig (75 g), z.B. von Seitenbacher
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 30 g Balsamico, dunkel
- 2 geh. TL Salz
- 1 TL Honig
- Nutriční hodnoty
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 650 kJ / 183 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 24 g
- Tuk
- 4 g
- Vláknina
- 5.5 g
Alternativní recepty
Skandinavisches Roggenbrot
27h
Prötzeler Roggenbrot
1h 20min
Sportler-Brot
3 godz. 50 min
Hafer-Körner-Brot
11 Std. 40 Min
Dunkles Landbrot
3u.
Nuss-Buttermilch-Brot
2h
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1h 30min
Sesambrot
2h
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1u. 50min
Vollkornklotz
3h 30min
Dinkel-Malz-Brot
1h 40min
Dinkelkruste
2h 20 min