Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Poolish
- 175 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 175 g Dinkelmehl Type 630
Hauptteig
- 200 g Weizenkörner
- 175 g Wasser, kalt
- 120 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bemehlen
- Öl zum Einfetten
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 5 g frische Hefe
- Nutriční hodnoty
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 458 kJ / 110 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 21 g
- Tuk
- 1 g
- Vláknina
- 2.4 g
Alternativní recepty
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 Std. 30 Min
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Helles Landbrot
51sa
Bauernbrot
2 Std. 20 Min
Dunkles Landbrot
4h
Roggenmischbrot
1 Std. 15 Min
Dunkles Landbrot
3 Std.
Roggen-Dinkel-Brot
8h
Graubrot
2h
Schweizer Bauernbrot
7h
Skandinavisches Roggenbrot
27 Std.
Roggen-Malzbier-Brot
2 Std. 20 Min