Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 450 g Weizenmehl, universal, etwas mehr zum Bemehlen
- 20 g frische Germ
- 250 g Milch
- 1 - 1 ¼ TL Salz
- 1 Ei (Größe M)
- 1 - 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen (volitelně)
- Öl zum Einfetten
- 500 g Wasser
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 985 kJ / 235 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 43 g
- Tuk
- 3 g
- Vláknina
- 3 g
Alternativní recepty
Germknödel
1u.
Böhmische Knödel
1u.
Semmelknödel
50min
Pusztasalat
1u.
Altbayerischer Leberkäse
25h 5 min
Wurstknödel
1 Std. 20 Min
Fleischbällchen auf schwedische Art (Köttbullar)
40min
Waldviertler Knödel
1u.
Linzer Seidenknödel
50min
Fleischbällchen auf schwedische Art (Köttbullar) mit Erdäpfelpüree
1 Std. 15 Min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3h
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55min