Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Würzmischung
- 2 TL grobes Meersalz
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 TL Paprikapulver
- 1 TL Knoblauch, granuliert
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
Krautsalat
- 1 Weißkrautkopf (ca. 1000 g)
- 3 TL Salz
- 1 TL Kümmel, ganz
- 80 g Wasser
- 80 g Apfelessig
- 1 Prise Zucker
Semmelfülle
- 3 - 4 Stängel Petersilie, Blättchen abgezupft
- 80 g Zwiebeln, geviertelt
- 1 Apfel (ca. 160 g), geschält und geviertelt
- 3 Knoblauchzehen
- 20 g Butter
- 200 g Semmelwürfel
- 2 Eier (Größe M)
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Zitronenschale
- 1 TL Zitronensaft
Schweinsbraten und Fertigstellung
- 2000 g Schweinefleisch, ausgelöst (z. B. Schopfbraten), mit Tasche (siehe Tipp)
-
½
l dunkles Bier
nebo ½ l Malzbier - ½ l Apfelsaft und etwas mehr zum Aufgießen
- 1 Zweiglein Rosmarin, frisch
- Apfelsaft
- 100 g Speckwürfel
- 5 EL Sonnenblumenöl
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3135 kJ / 749 kcal
- Protein
- 58 g
- Sacharidy
- 31 g
- Tuk
- 42 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3 Std.
Tafelspitz mit Semmelkren
1 Std. 20 Min
Krustenbraten mit Malzsauce
2 Std. 40 Min
Schweinsbraten in Bierdampf mit Kruste
2 Std. 40 Min
Erdäpfelknödel
1 Std. 10 Min
Leberknödel
55min
Knuspriger Schweinebauch
3 Std.
Apfelstrudel
1 Std. 20 Min
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1 Std. 20 Min
Ente vom Drehspieß mit Orangensauce und Rotkrautsalat
3 Std.
Schweinehaxen mit Kartoffeln und Malzsauce
2 Std.
Leberknödelsuppe
45min