
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Masa para tamal
- 400 g de harina de maíz para tamales (p. ej, Maseca® para tamales)
- 180 g de manteca de cerdo
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- 1 cda de sal fina o al gusto
- 520 g de agua tibia
Relleno de carne
- 2 dientes de ajo pelados
- 50 g de cebolla en trozos
- 1 cdita de concentrado de caldo de res
- 20 g de chile pasilla sin tallo ni semillas
- 160 g de jitomate saladet en cuartos
- ¼ cdita de sal fina o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 450 g de agua
- 650 g de falda de res en trozos de 5 cm
Tamales
- 30 - 32 hojas de maíz para tamal chicas, remojadas en agua y escurridas
- 1500 g de agua
- Nutriční hodnoty
- na 1 porciones
- Kalorie
- 129 kcal / 542 kJ
- Protein
- 6 g
- Tuk
- 7 g
- Sacharidy
- 10 g
- Vláknina
- 30 g
Alternativní recepty
Cochinita pibil
4hod.
Masa básica para tamales
1hod. 30min
Pan de muerto
6hod.
Tamales norteños
2hod.
Birria de res estilo Jalisco
1hod. 45min
Pozole Rojo
1hod. 30min
Salsa martajada
50min
Conchas Gourmet
3hod. 15min
Tortas ahogadas
2hod. 40min
Chilorio
1hod.
Salsa tampico
10min
Tamales de pollo y salsa verde
2hod.