Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 cibule, napůl
-
100
gramů slaniny, na kostičky
nebo 100 gramů špeku - 10 gramů oleje
- 1 čajová lžička soli
- 1 špetka čerstvě umletého pepře, podle chuti
- 300 gramů krůtích prsou, bez kůže, bez kostí, na kostky (2-3 cm)
- 2 - 3 špetky kmínu, celého nebo podle chuti
- 1 čajová lžička hořčice, plnotučné
- 2 párky, na kolečka
- 700 gramů vody
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 100 gramů smetany
- 3 vejce uvařená natvrdo, bílky na kostičky, žloutky napůl
- Nutriční hodnoty
- na 4 porce
- Kalorie
- 9669 kJ / 2302 kcal
- Protein
- 123 g
- Sacharidy
- 28 g
- Tuk
- 195 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kuře a lá svíčková s knedlíkem
55 dk
Krůtí plátky na houbách
50min
Kuře v krémové hořčičné omáčce
40min
Roštěnky s bramborami
1h 20min
Kari kuře se žampióny a basmati rýží
35 dk
Vepřová pečeně s omáčkou ze sušených švestek
40min
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1h
Kuřecí frikasé se zeleninovou směsí
45min
Dušené kuřecí paličky v bylinkovém másle s bramborami
55 dk
Masové kuličky s rajskou omáčkou
45min
Kuře na paprice s těstovinami
45min
Sekaná s bramborami
1h