Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 600 gramů krůtích prsou, bez kůže a kostí, na kostičky (2x3 cm)
- 3 polévkové lžíce sójové omáčky
- 150 gramů cibule, napůl
- 30 gramů oleje
- 100 gramů brambor, na kousky
- 180 gramů mrkve, na kousky
- 750 gramů vody
-
2
kostky zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
nebo 2 vrchovaté čajové lžičky dochucovací pasty, domácí, zeleninové - 350 gramů dlouhozrnné rýže, bílé
- 400 gramů paprik, různobarevných, na přiměřeně velké kousky
- 60 gramů kešu oříšků, (mohou být solené)
- 100 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
- 70 gramů rajčatového protlaku
- ½ čajové lžičky soli, plus extra na osolení masa
- ¼ čajové lžičky pepře, černého, čerstvě umletého, plus extra na opepření masa
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3204 kJ / 765 kcal
- Protein
- 49.1 g
- Sacharidy
- 92.7 g
- Tuk
- 19.8 g
- Vláknina
- 6.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Polévka z kořenové zeleniny a kuře s bramborami, mrkví a smetanovo-hořčičnou omáčkou
40 min
Kuřecí kapsy s pórkem, bylinkami a vařenými bramborami
45min
Krůtí prsa s rýží
1 Std. 5 Min
Kuřecí prsa s lehkým bramborovým salátem
45min
Kuřecí rolky s cuketovým pyré
40 min
Dušené kuřecí paličky v bylinkovém másle s bramborami
55min
Krůtí stehno se slaninou a bramborami
1 Std. 45 Min
Pstruzi v holandské omáčce s bramborami
1 Std. 5 Min
Mrkvové dortíky
50 Min
Vepřová pečeně s omáčkou ze sušených švestek
40 min
Krůta na pomerančích s bramborami a kedlubnami
40 min
Krůtí špíz s rýží, zeleninovou omáčkou a kešu oříšky
2 godz. 45 min