Zařízení & příslušenství
Galette Auvergnate (s modrým sýrem, ořechy a zakysanou smetanou)
Příprava 30min.
Celkový 2hod. 30min.
4 porce
Suroviny
-
100 gramů pohankové mouky hladké
-
1 vejce
-
2 - 3 špetky soli
-
250 gramů vody
-
vepřové sádlo na smažení
-
máslo rozpuštěné, na potření
-
200 gramů sýru bleu d'Auvergne nebo jiného sýru s modrou plísní
-
vlašské ořechy na podávání
-
150 gramů zakysané smetany na podávání
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porce
Protein
17.2 g
Kalorie
1746 kJ /
415.8 kcal
Tuk
29.8 g
Vláknina
1.5 g
Sacharidy
20.8 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Recepty roku 2018
11 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Polentové koláčky (bez lepku)
1hod.
Polentová pizza
1hod.
Spanakopita (řecký špenátový koláč)
1hod. 30min.
Hummus
5min.
Pesto s mákem a chilli
10min.
Pohankové krekry s černuchou
1hod.
Quiche s fetou a červenou řepou
1hod. 50min.
Hráškové pesto s ricottou
10min.
Chřestovo-sýrový quiche
1hod. 10min.
Mandlový chlebíček z karobové mouky
1hod. 10min.
Rizoto s chřestem a mangoldem
45min.
Hořčicovo-balzamikový dresink
10min.