Závin s červeným zelím a hruškami
TM6 TM5

Závin s červeným zelím a hruškami

3.5 (2 hodnocení)

Suroviny

  • 1 hruška (cca 200 gramů), oloupaná, bez jádřince, na kousky
  • 400 gramů červeného hlávkového zelí, na kousky
  • 1 červená cibule (cca 50 gramů), napůl
  • 2 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce rozinek (cca 10 gramů)
  • 50 gramů másla, na kousky
  • 80 gramů portského vína, plus 1 polévková lžíce navíc na potření
  • 150 gramů vody
  • 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
    nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
  • 2 špetky cukru
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička sušené majoránky
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 50 gramů vlašských ořechů, nasekaných
  • 1 vejce
  • 2 polévkové lžíce mléka
  • 300 gramů listového těsta, rozváleného
  • 150 gramů fety, rozdrobené
  • 50 gramů rybízového džemu

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
2529 kJ / 604 kcal
Protein
22 g
Sacharidy
43 g
Tuk
37 g
Nasycený tuk
14 g
Vláknina
5.1 g
Sodík
1022 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty