Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 g pomidorów, pokrojonych w ćwiartki, np. San Marzano, Lima, malinowych
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 40 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
300
g wołowiny gulaszowej
nebo 300 g giczy wołowej, pokrojonej w 2-3 cm kostkę - 300 g kiełbasy wieprzowej, surowej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki, np. włoskiej salsicci
- 100 g czerwonego wina, wytrawnego
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego (volitelně)
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 5 g bazylii, świeżej, tylko liście
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 774 kJ / 185 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 4 g
- Tuk
- 14 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Makaron po bolońsku
40 min
Sos amatriciana
50 min
Sos arrabbiata
40 min
Makaron à la bolognese
30 min
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1 Std. 40 Min
Sos boloński
55 min
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym
1h 15 min
Pulpety w sosie pomidorowym
45 min
Sos pomidorowy z tuńczykiem
45 min
Sos pomidorowy
40 min
Sos neapolitański
1h
Makaron w sosie bolońskim
40 min