Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 250 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
- 20 g jogurtu naturalnego
- 600 g wody
- 200 g marchewki, pokrojonej w 0,5 cm plastry
- 200 g różyczek kalafiora, pokrojonych na 2,5 cm kawałki
- 200 g różyczek brokułu, pokrojonych na 2,5 cm kawałki
- 1 pęczek zielonych szparagów, bez twardych końców (ok. 330 g)
- kostki lodu
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki cukru
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1248.7 kJ / 298.3 kcal
- Protein
- 18.5 g
- Sacharidy
- 15.9 g
- Tuk
- 20.5 g
- Vláknina
- 5.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kalafior z purée z groszku
40min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 Std. 5 Min
Ryba z warzywami na parze
1h 15min
Łosoś na parze, po azjatycku
1h
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
1h
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 min
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45min
Filet z morszczuka z warzywami gotowanymi na parze (dla dzieci)
30min
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 godz. 20 min
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30min
Warzywa gotowane na parze
35min