Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vorteig
- 50 g Wasser (lauwarm)
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 60 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Kochstück
- 150 g Wasser
- 50 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Hauptteig
- 260 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 10 g Honig
- 400 g Dinkelmehl Type 630 oder 700
- 3 - 4 TL Flohsamenschalen (5 g, siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Öl zum Einfetten
- 1 EL grobes Salz (volitelně)
- 1 EL Kümmel, ganz (volitelně)
- Roggenmehl Type 1150 oder 960 zum Bearbeiten
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 637 kJ / 152 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 1 g
- Vláknina
- 2.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Vinschgerl
14h
Erdäpfelpolster
14 Std. 40 Min
Knusperspitze
5 Std. 30 Min
Dinkel-Wolke
16 Std. 30 Min
Körnerbrötchen mit Erdnüssen
3 godz. 40 min
Waldstauden-Roggenbrot
23 godz. 30 min
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Wachauer Laberl
15u. 20min
Kosaken-Doppelbrot
14 Std. 30 Min
Müsliweckerl
15h 30min
Bauernbrot
16 godz. 15 min