
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Roggensauerteig
- 190 g Wasser
- 15 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 150 g Roggenmehl Type 1150
Hauptteig
- 160 g Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Quark, 20% Fett (Österreich: Topfen)
- 400 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 3 TL italienische Kräuter, getrocknet (z.B. Thymian, Oregano, Basilikum, Rosmarin)
- Öl zum Einfetten
- 1 TL Anstellgut (bzw. Sauerteig)
- 2 - 3 Salbeiblätter frisch
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2129 kcal / 8501 kJ
- Protein
- 69 g
- Tuk
- 12 g
- Sacharidy
- 397 g
- Vláknina
- 26.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bauernbrot
16hod. 15min
Roggensauerteig
96hod. 20min
Buttermilchbrot
18hod.
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20hod. 10min
Zwirbel-Graubrot
16hod.
Roggen-Schmalz-Brot
16hod. 10min
Wachauer Laberl
15hod. 20min
Kommissbrot
15hod. 30min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16hod. 45min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14hod. 30min
Gewürzbrot
16hod. 30min
Kosaken-Doppelbrot
14hod. 30min