
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 Bund Blattpetersilie ohne Stiele
- 1 Zwiebel halbiert
- 1 Bund Suppengrün (300 g), in Stücken
- 1000 g Wasser
-
2
Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
nebo 2 geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht - 1 TL Salz und etwas mehr
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 3 Wacholderbeeren
- 5 schwarze Pfefferkörner
- 750 g Kartoffeln gewürfelt
- 200 g Möhren in Stiften (5 cm)
- 200 g Staudensellerie längs halbiert, in Stiften (5 cm)
- 600 g Rindfleisch mager (Keule), in Scheiben (1 cm), dann in mundgerechte Stücke geschnitten
Meerrettichsauce
- 40 g Butter
- 30 g Mehl
- 150 g Milch
- 80 - 100 g Meerrettich aus dem Glas
- ¾ TL Salz
- 1 EL Zitronensaft
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 528 kcal / 2209 kJ
- Protein
- 40 g
- Tuk
- 20 g
- Sacharidy
- 44 g
- Vláknina
- 10.2 g
Alternativní recepty
Semmelknödel
50min
Saure Kartoffelrädle
1hod. 5min
Kalbstafelspitz
50min
Lammrollen mit Bayrisch Kraut und Kartoffel-Blini
1hod. 10min
Sauerbraten
72hod.
Meerrettichfleisch mit Sylter Kartoffeln
2hod.
Knuspriger Schweinebauch
3hod.
Fränkisches Apfelweißkraut
50min
Leberknödelsuppe
45min
Schwäbischer Kartoffelsalat
3hod.
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25min
Kalbstafelspitz mit Meerrettichsauce und Kartoffeln
1hod. 30min