Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 - 3 bakłażany (300-350 g każdy)
- oliwa z oliwek, ilość do skropienia bakłażanów
- 3 ząbki czosnku
- 30 g pasty tahini
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 749.6 kJ / 179.2 kcal
- Protein
- 4.9 g
- Sacharidy
- 22.9 g
- Tuk
- 9.7 g
- Vláknina
- 11.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hummus z suszonymi pomidorami
10min
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20min
Pasta z pieczonej marchewki z kuminem
1 godz.
Hummus z buraka
1 godz.
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1h 40min
Kawior z bakłażana
50min
Tapenada
5 min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10min
Pasta z pieczonego bakłażana
1h 50min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1h 40min
Hummus z zielonego groszku
40min
Hummus z domowym tahini
25min