Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 3 ząbki czosnku
- 2 zielone papryczki chili, świeże, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
- 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 10 g kolendry, świeżej
- 20 g oleju
- 2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 2 łyżeczki kolendry, mielonej
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- 70 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 400 g jogurtu greckiego
- 600 g udek z kurczaka, bez skóry i kości, pokrojonych na 2-2,5 cm kawałki
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2115 kJ / 506 kcal
- Protein
- 39 g
- Sacharidy
- 14 g
- Tuk
- 33 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Curry z soczewicy z kurczakiem
8 Std. 35 Min
Kotlety imbirowe z kurczaka
30 min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min
Curry z wołowiną
45 Min
Nasi Goreng z kurczakiem
1 Std. 30 Min
Kurczak garam masala z ryżem
1 Std.
Massaman curry z kurczakiem
1 Std. 40 Min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 Std. 15 Min
Kurczak garam masala
40 Min
Kurczak generała Tso
40 Min
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4h 30min
Kurczak w jogurtowym sosie curry
40 Min