Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 g de parmesan, coupé en morceaux
- 100 g d'échalotes, coupées en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 320 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 100 g de vin blanc sec
- 680 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 250 g de cœurs d'artichaut en conserve, coupés en dés (1 cm)
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de beurre, froid et coupé en morceaux
- 6 tranches fines de jambon cru, coupées en lanières
- 3 brins de ciboulette fraîche, finement ciselés
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2251 kJ / 535 kcal
- Protein
- 19.5 g
- Sacharidy
- 67.8 g
- Tuk
- 18.8 g
- Vláknina
- 3.8 g
Alternativní recepty
Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan
30min
Gratin de polenta à l’italienne
55 Min
Risotto au pesto et au chèvre
30min
Risotto aux trompettes-de-la-mort
35min
Conchiglioni farcis, mont-d'or et champignons
13 godz. 30 min
Risotto aux asperges
45 Min
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35min
Risotto aux asperges
35min
Risotto au poireau et à la pancetta
35min
Risotto aux cèpes
30min
Risotto de crozets aux champignons et au lard
45 Min
Risotto au bacon et aux champignons de Paris
40min