Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 g de parmesan, coupé en morceaux
- 100 g d'échalotes, coupées en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 320 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 100 g de vin blanc sec
- 680 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 250 g de cœurs d'artichaut en conserve, coupés en dés (1 cm)
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de beurre, froid et coupé en morceaux
- 6 tranches fines de jambon cru, coupées en lanières
- 3 brins de ciboulette fraîche, finement ciselés
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2251 kJ / 535 kcal
- Protein
- 19.5 g
- Sacharidy
- 67.8 g
- Tuk
- 18.8 g
- Vláknina
- 3.8 g
Alternativní recepty
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35 min
Risotto aux raisins et gorgonzola
40 min
Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan
30 min
Risotto au poireau et à la pancetta
35 min
Risotto aux cèpes
30 min
Risotto aux artichauts, à la pancetta et aux amandes
1h
Risotto aux asperges
45 min
Risotto au safran, pecorino et tomates
30 min
Risotto aux asperges
35 min
Risotto au vin rouge
45 min
Fregola sarda, tomates, lardons et petits pois
35 min
Risotto à la saucisse et à la trévise
35 min