Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pasta frolla
- 320 g di farina tipo 00
- 120 g di zucchero
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 2 uova
- 1 tuorlo
- 2 pizzichi di sale
- farina tipo 00 q.b.
- 190 g di burro a pezzi
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Crema al limone
- 1 limone, preferibilmente biologico
- 100 g di latte
- 15 g di farina tipo 00
- 3 tuorli
- 120 g di zucchero
- 100 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 4 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda e strizzata
Bagna al limone
- 100 g di acqua
- 100 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e filtrato
Terminare la preparazione
- zucchero a velo, a piacere
- Nutriční hodnoty
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 833.2 kJ / 199.1 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 26.7 g
- Tuk
- 9.6 g
- Vláknina
- 0.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chiacchiere
1 Std. 35 Min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Zucchero a velo
5 Min
Frolle ricce al cacao (senza uova)
45 min
Minnuzze di Sant'Agata
7 godz. 30 min
Cassata di Sulmona
3 Std. 30 Min
Dolcetti siciliani di mandorle
45 min
Biscotti mandorle e arancia
2u. 20min
Crema di liquore all'arancia
49h 15min
Profiterole bianco
3h 15 min
Ravioli dolci fritti
1 Std.
Besciamella veloce
15 Min