Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pasta frolla
- 320 g di farina tipo 00 + q.b.
- 120 g di zucchero
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 190 g di burro a pezzi
- 2 uova
- 1 tuorlo
- 2 pizzichi di sale
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Crema al limone
- 1 limone, preferibilmente biologico
- 100 g di latte
- 15 g di farina tipo 00
- 3 tuorli
- 120 g di zucchero
- 100 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 4 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda e strizzata
Bagna al limone
- 100 g di acqua
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e filtrato
- 100 g di zucchero
Terminare la preparazione
- zucchero a velo, a piacere
- Nutriční hodnoty
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 833.2 kJ / 199.1 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 26.7 g
- Tuk
- 9.6 g
- Vláknina
- 0.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Treccia alla cannella
3h 10min
Dessert di Capodanno alla melagrana
1j
Gianduia
20 menit
Cioccolatini alle mandorle
2h 30min
Pasta di mandorle
1h 30min
Torta del cardinale
3 godz. 30 min
Tortini di fichi
6 Std. 5 Min
Torta alla pasta di mandorle
1j
Tartufi al cioccolato fondente
6 Std. 40 Min
Crema tartufo
12 Std. 20 Min
Pasticciotti leccesi
1j 15 menit
Dolcetti siciliani di mandorle
45min