Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pasta frolla
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 80 g di zucchero
- 250 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 2 cucchiai di Rum
- 1 cucchiaini rasi di lievito in polvere per dolci
- 100 g di burro a pezzi
- farina tipo 00 q.b per infarinare
Ripieno
- 125 g di zucchero
- ½ arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 80 g di frutta mista candita a pezzetti
- 100 g di latte
- 250 g di grano cotto per pastiera
- 1 cucchiaio di acqua millefiori
- 1 cucchiaio di Rum
- 250 g di ricotta fresca, ben scolata dal siero
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 150 g di cioccolato fondente
- 50 g di gocce di cioccolato
Coulis di fragole
- 150 g di zucchero
- 250 g di fragole a metà
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- 50 g di acqua
- 10 g di Rum
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1247 kJ / 298 kcal
- Protein
- 6.7 g
- Sacharidy
- 38.9 g
- Tuk
- 13.4 g
- Vláknina
- 1.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pastiera fiori d'arancio
12h
Torta all'ananas, limoncello e amaretti
1 Std. 50 Min
Piccole pastiere
2h
Cassata di Sulmona
3h 30min
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1u.
Pasta choux al cacao
1h 10 min
Paris Brest
3h 30min
Torta Bicerin
30 min
Pastiera
15ωρ.
Cavatelli di rucola con crema di ceci e cozze
1h 5min
Torta caprese bianca al limoncello
1h 5min
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min