
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pasta frolla
- ½ limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
- 80 g di zucchero
- 250 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 2 cucchiai di Rum
- 1 cucchiaini rasi di lievito in polvere per dolci
- 100 g di burro a pezzi
- farina tipo 00 q.b per infarinare
Ripieno
- 125 g di zucchero
- ½ arancia, preferibilmente biologica la scorza (senza la parte bianca)
- 80 g di frutta mista candita a pezzetti
- 100 g di latte
- 250 g di grano cotto per pastiera
- 1 cucchiaio di acqua millefiori
- 1 cucchiaio di Rum
- 250 g di ricotta fresca ben scolata dal siero
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 150 g di cioccolato fondente
- 50 g di gocce di cioccolato
Coulis di fragole
- 150 g di zucchero
- 250 g di fragole a metà
- 1 limone, preferibilmente biologico il succo spremuto fresco
- 50 g di acqua
- 10 g di Rum
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 298 kcal / 1247 kJ
- Protein
- 6.7 g
- Tuk
- 13.4 g
- Sacharidy
- 38.9 g
- Vláknina
- 1.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cartucce napoletane
1hod. 30min
Colomba Piña Colada
1hod. 30min
Torta pazientina
3hod. 55min
Pastiera fiori d'arancio
12hod.
Pastiera
15hod.
Pizza con la ricotta
2hod. 40min
Piccole pastiere
2hod.
Crema tartufo
12hod. 20min
Paris Brest
3hod. 30min
Torta caprese di Luca Montersino
1hod. 25min
Zeppole di San Giuseppe
1hod. 50min
Torta caprese
1hod. 25min