Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Soup (jelly)
- 200 g bacon, cut into pieces
- 2 slices fresh ginger (1 cm), peeled
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 400 g water
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 ½ tsp gelatine powder
Dough
- 240 g baker's flour
- 120 g plain flour
- 350 g boiling water
- 1 tbsp oil
Filling
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 20 g fresh ginger, peeled
- 200 g pork mince
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 tsp soy sauce
- 1 tbsp Chinese cooking wine
- 100 g shrimp (small), peeled (see Tips)
Assembly and cooking
- oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- 500 g boiling water
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 243 kJ / 57.8 kcal
- Protein
- 3.7 g
- Sacharidy
- 6.8 g
- Tuk
- 1.6 g
- Nasycený tuk
- 0.4 g
- Vláknina
- 0.4 g
- Sodík
- 149.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Dim sum 'Shao mai'
2 Std.
Dim sum 'Shao mai'
2 Std.
Char siu bao pork buns
6h 35min
Steamed pork buns (baozi)
2 Std. 30 Min
Steamed cabbage and pork dumplings
1 Std. 35 Min
Pork belly ramen
4h 10min
Prawn dumplings (xia jiao)
1 Std. 15 Min
Pork and prawn dumplings
55 Min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1 Std.
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 Std.
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2 Std. 30 Min
Prawn wontons
2 Std.