Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Soup (jelly)
- 200 g bacon, cut into pieces
- 2 slices fresh ginger (1 cm), peeled
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 400 g water
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 ½ tsp gelatine powder
Dough
- 240 g baker's flour
- 120 g plain flour
- 350 g boiling water
- 1 tbsp oil
Filling
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 20 g fresh ginger, peeled
- 200 g pork mince
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 tsp soy sauce
- 1 tbsp Chinese cooking wine
- 100 g shrimp (small), peeled (see Tips)
Assembly and cooking
- oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- 500 g boiling water
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 243 kJ / 57.8 kcal
- Protein
- 3.7 g
- Sacharidy
- 6.8 g
- Tuk
- 1.6 g
- Nasycený tuk
- 0.4 g
- Vláknina
- 0.4 g
- Sodík
- 149.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Wonton soup
1h
Sugarcane Water Chestnut Drink
50min
Baguette
3h 45min
Fresh pasta dough
1h
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Pork and prawn dumplings
55min
Dan dan mian (dandan noodles)
1 Std. 10 Min
Char siew sauce
10min
Prawn wontons
2h
Banh bao (steamed pork buns)
2 godz. 45 min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Char siu bao pork buns
6h 35min