Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 6 cm piece fresh ginger, peeled and cut into slices
- 2 star anise
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp mixed peppercorns
- 1 tsp coriander seeds
- 1 tsp fennel seeds
- 450 g beef bones, cut into pieces (see Tips)
- 1400 g water
- 80 g fish sauce
- 1 tbsp lime juice (approx. 1 lime)
- ¼ tsp salt
- 2 pinches ground white pepper
- 300 - 350 g flat rice stick noodles (approx. 6 mm wide)
- boiling water, for soaking
- 300 - 350 g beef fillet steaks, partially frozen, cut into thin slices (approx. 3 mm thickness)
- 2 - 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices diagonally, to serve
- 8 - 10 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 6 - 8 sprigs fresh mint, leaves only, to serve
- 2 sprigs fresh Thai basil, leaves only, to serve
- 100 g fresh bean sprouts, to serve
- 1 - 2 fresh long red chillies, deseeded if preferred and cut into thin slices, to serve
- 1 - 2 limes, cut into cheeks, to serve
- 30 - 50 g soy sauce, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 745.4 kJ / 177.5 kcal
- Protein
- 16.7 g
- Sacharidy
- 15.1 g
- Tuk
- 4.4 g
- Nasycený tuk
- 1.5 g
- Vláknina
- 4.1 g
- Sodík
- 1756.8 mg
Alternativní recepty
Prawn and chicken laksa
40 Min
Bun bo hue (spicy noodle soup)
1h 50 min
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4h 35 min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM6)
4 Std. 20 Min
Shui zhu niu rou (chilli beef)
20 Min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 Min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24 godz. 55 min
Pork belly ramen
4h 10min
Vietnamese mixed meat pho
1h 50 min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 Min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 Min
Curry laksa
45 Min