
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 g dried shiitake mushrooms
- boiling water for soaking
- 2 stalks fresh lemongrass tough outer layer removed, cut into pieces (2 cm)
- 2 bunches fresh coriander (bunches cut into thirds), plus extra leaves for garnishing
- 3 - 6 fresh bird's eye chillies trimmed, deseeded if preferred and cut into halves (see Tips)
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 1 fresh tomato (approx. 150 g), cut into quarters
- 2 cm piece fresh ginger peeled and cut into pieces (1 cm)
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh galangal peeled
- 70 g eschalots cut into halves
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 700 g water
- 2 tsp tom yum sauce
- 40 g fish sauce
- 2 tsp sugar
- 200 g medium raw prawns peeled
- 1 tbsp lime juice
- 1 spring onion/shallot trimmed, cut into halves and shredded lengthways, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 97 kcal / 408 kJ
- Protein
- 13.7 g
- Tuk
- 1 g
- Sacharidy
- 6.3 g
- Vláknina
- 4.4 g
Alternativní recepty
Beef rendang
1hod. 55min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3hod. 20min
Chilli lime prawns with soba noodles
25min
Thai-style prawn broth with spicy apples
1hod. 15min
Baked masala fish
1hod. 15min
Thai-style fish cakes
30min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Chickpea sundal
6hod. 45min
Prawn stir-fry
25min
Mango rice
35min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1hod. 15min
Sambal kacang (peanut sauce)
35min