Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dough
- 250 g water
- 1 ½ tsp dried instant yeast
- 1 tsp baking powder
- 230 g baker's flour
- 200 g plain flour
- 50 g white sugar
- 1 tsp salt
Filling
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 500 g pork mince
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp white sugar
- ¼ tsp Chinese five spice powder (see Tips)
- 1 tbsp oyster sauce
- 2 tbsp soy sauce
- 2 tbsp sesame oil
- 1 tbsp Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
Assembly and steaming
- oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- 700 g water
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 537.8 kJ / 128 kcal
- Protein
- 6.3 g
- Sacharidy
- 15.8 g
- Tuk
- 4.3 g
- Nasycený tuk
- 1.1 g
- Vláknina
- 0.6 g
- Sodík
- 274.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pineapple buns
9 Std. 50 Min
Char siu bao pork buns
6h 35 min.
Wonton soup
1h
Steamed pork buns (baozi)
2h 30min
Hong Kong-style roast pork belly
10 Std.
Steamed cabbage and pork dumplings
1 Std. 35 Min
Banh bao (steamed pork buns)
2 Std. 45 Min
Char siew sauce
10 min
Soup dumplings (xiao long bao)
26h 50 min
Radish cakes
1 Std. 5 Min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 min
Mantou buns
1 Std. 30 Min