Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vanilkový puding
- 900 gramů mléka
- 2 sáčky vanilkového pudingu, v prášku
- 45 gramů cukru
Kynuté těsto
- 120 gramů mléka
- ½ kostky čerstvého droždí (20 gramů)
- 50 gramů cukru
- 300 gramů hladké mouky a trochu navíc na pomoučení
- 1 žloutek
- 50 gramů másla, na kousky, plus na vymazání
- 2 špetky soli
Tvarohový krém
- ½ citrónu, chemicky neošetřeného
- 225 gramů cukru
- 1000 gramů tučného tvarohu
- 1 špetka soli
Poleva a dokončení
- 4 vejce, oddělený bílek a žloutek
- 1 špetka soli
- 150 gramů cukru
- 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu (10 gramů)
- olej na potření pečicího papíru
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1172 kJ / 280 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 35 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 0.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tvarohové řezy s višněmi
45 min
Bábovka s vaječným likérem
1h 10min
Marcipánové půlměsíčky
45 min
Hruškový šlehačkový koláč
1hod. 35min
Mandlový moučník s pudingovým krémem
3hod.
Borůvkový dort se zakysanou smetanou
1h 10min
Tvarohový závin s pudingem
1hod. 20min
Bábovka s bylinným likérem
1h
Francouzský chléb s vlašskými ořechy
2 godz. 10 min
Pražský koláč
1hod. 25min
Rohlíčky s čokoládou, karamelem a lískovými oříšky
3hod.
Tvarožník
1h 30min