Drážďanský vaječný koláč Eierschecke

Drážďanský vaječný koláč Eierschecke

4.6 13 hodnocení
Příprava 35min.
Celkový 4hod. 30min.
24 kusů

Suroviny

Vanilkový puding
  • 900 gramů mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudingu, v prášku
  • 45 gramů cukru
Kynuté těsto
  • 120 gramů mléka
  • ½ kostky čerstvého droždí (20 gramů)
  • 50 gramů cukru
  • 300 gramů hladká mouka a trochu navíc na pomoučení
  • 1 žloutek
  • 50 gramů másla na kousky, plus na vymazání
  • 2 špetky soli
Tvarohový krém
  • ½ citrónu chemicky neošetřeného
  • 225 gramů cukru
  • 1000 gramů tučného tvarohu
  • 1 špetka soli
Poleva a dokončení
  • 4 vejce oddělený bílek a žloutek
  • 1 špetka soli
  • 150 gramů cukru
  • 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu (10 gramů)
  • olej na potření pečicího papíru

Obtížnost

střední


Nutriční hodnoty na 1 kus

Protein 10 g
Kalorie 1172 kJ / 280 kcal
Tuk 11 g
Vláknina 0.6 g
Sacharidy 35 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...