Zařízení & příslušenství
Drážďanský vaječný koláč Eierschecke
Příprava 35min.
Celkový 4hod. 30min.
24 kusů
Suroviny
Vanilkový puding
-
900 gramů mléka
-
2 sáčky vanilkového pudingu, v prášku
-
45 gramů cukru
Kynuté těsto
-
120 gramů mléka
-
½ kostky čerstvého droždí (20 gramů)
-
50 gramů cukru
-
300 gramů hladká mouka a trochu navíc na pomoučení
-
1 žloutek
-
50 gramů másla na kousky, plus na vymazání
-
2 špetky soli
Tvarohový krém
-
½ citrónu chemicky neošetřeného
-
225 gramů cukru
-
1000 gramů tučného tvarohu
-
1 špetka soli
Poleva a dokončení
-
4 vejce oddělený bílek a žloutek
-
1 špetka soli
-
150 gramů cukru
-
2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu (10 gramů)
-
olej na potření pečicího papíru
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 kus
Protein
10 g
Kalorie
1172 kJ /
280 kcal
Tuk
11 g
Vláknina
0.6 g
Sacharidy
35 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Velikonoční pečení
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Vánoční čokoládový závin
2hod. 10min.
Ořechovo-banánové řezy
1hod. 30min.
Jahodovo-broskvový dort
12hod.
Oříšková fantazie
1hod. 35min.
Mandlový drobenkový koláč s citrónovým krémem
55min.
Ořechové řezy (Haselsskuchen)
1hod. 15min.
Kávovo-čokoládový tvarohový koláč
9hod. 40min.
Tvarohové řezy s višněmi
45min.
Tvarohový koláč s cukrovou rosou
1hod. 30min.
Štědrák
1hod. 40min.
Italský ořechový dort
1hod.
Pražský koláč
1hod. 25min.