Zařízení & příslušenství
Karibské pomalu dušené jehněčí s rýží
Příprava 25min.
Celkový 9hod. 15min.
4 porce
Suroviny
Karibské jehněčí maso
-
800 gramů jehněčího masa na guláš, bez kosti, (viz další varianty), na kousky (3-4 cm)800 gramů jehněčí plece, bez kosti (viz další varianty), na kousky (3-4 cm)
-
50 gramů pomerančové šťávy, čerstvě vymačkané (1 pomeranč)
-
20 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané (½ citrónu)
-
60 gramů worcesterské omáčky
-
3 stroužky česneku
-
150 gramů cibule napůl
-
180 gramů řapíkatého celeru na kousky
-
2 - 4 snítky koriandru
-
2 - 3 špetky oregana, sušeného
-
1 bobkový list, sušený2 bobkové listy, čerstvé
-
1 - 1 ½ čajové lžičky mletého kajenského pepře
-
25 gramů oleje
-
20 gramů hnědého cukru20 gramů surového třtinového cukru
-
50 gramů rajčatového protlaku
-
1 ½ čajové lžičky soli, jemné
-
450 gramů vody
Rýže
-
160 gramů Basmati rýže
-
400 gramů vody
-
4 špetky soli, jemné
-
4 čajové lžičky másla4 čajové lžičky oleje
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
45 g
Kalorie
2438 kJ /
581 kcal
Tuk
23 g
Vláknina
3.9 g
Sacharidy
45 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Skvělá chuť
72 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Vepřové maso s houbami na víně
1hod. 50min.
Žlutý kečup
45min.
Marocké jehněcí kuličky s plackami batbout
Žádné hodnocení
Rolovaná jehněčí plec s kapary a ančovičkami
Žádné hodnocení
Slávky alla Medoc
50min.
Bramborovo-zvěřinový guláš
1hod. 25min.
Králičí terina s čerstvými bylinkami
2hod. 35min.
Drůbeží terina s citrónem a tymiánem
Žádné hodnocení
Slávky v rajčatovo-bylinkové omáčce
30min.
Omáčka arrabbiata
40min.
Musaka
1hod. 55min.
Klasický maďarský guláš
1hod. 45min.