Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 130 g queijo da Ilha cortado em pedaços
- 4 beringelas (1000 g aprox.)
- 2 c. chá de sal
- 1 limão, só o sumo
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 1000 g tomate maduro cortado em quartos
- 2 c. chá de açúcar
- 1 c. sopa de orégãos
- 50 g vinho branco
- 450 g requeijão
- 10 g folhas de manjericão
- 1 pitada de pimenta
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1473 kJ / 352.1 kcal
- Protein
- 19.6 g
- Sacharidy
- 38.3 g
- Tuk
- 15.6 g
- Nasycený tuk
- 6.1 g
- Vláknina
- 14.4 g
- Sodík
- 1456.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Moussaka vegan
1 godz. 20 min
Almôndegas de beringela
1 godz.
Conchas de massa com espinafres e requeijão
1h 10min
Fritata de bulgur, acelga e ervas aromáticas
1 godz.
Crumble de espinafres, feijoca e ricota
50min
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1 godz.
Folhado de abóbora e queijo azul
1 godz. 20 min
Penne com beringela no forno
50min
Assado de lentilhas
2 godz. 25 min
Tarte vegetariana
1 godz.
Lasanha de espinafres, requeijão e pesto
55min
Moussaka de lentilhas
2h 20min