Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 gramů másla, změklého
- 230 gramů zlatého sirupu
- 240 gramů melasy z cukrové třtiny
- 2 čajové lžičky perníkového koření
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 polévková lžíce vody, horké
- 2 vejce
- 245 gramů podmáslí
- 340 gramů hladké mouky, prosáté
-
zakysaná smetana de luxe, na podávání
nebo smetana ke šlehání, 33 % tuku -
javorový sirup, na přeliv,
nebo vaječný likér
- Nutriční hodnoty
- na 20 kusů
- Kalorie
- 16421 kJ / 3910 kcal
- Protein
- 75 g
- Sacharidy
- 602 g
- Tuk
- 135 g
- Vláknina
- 8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Jemná bábovka s kakaovou polevou
2h 10min
Bábovka s vaječným likérem
1h 20min
Bublanina s meruňkami
1 Std.
Drobenkový koláč s čokoládovo-oříškovou pomazánkou
45 Min
Makoví šnečci
2 godz. 30 min
Perníková bábovka s povidly a čokoládovou polevou
2 godz. 5 min
Maková bábovka s citrónovou polevou
2h
Perník s povidly
55 Min
Bublanina s třešněmi
1 Std.
Tvarohové koláčky (kynuté)
1 Std.
Tvarohová bábovka s limetkovou polevou
1 godz. 30 min
Trojbarevná bábovka
1 godz. 35 min