
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy i skropienia ciasta
- 55 g migdałów, w płatkach
- 220 g mąki kukurydzianej
- 110 g mieszanki mąk bezglutenowych uniwersalnej
- 1 ½ łyżeczki suchych drożdży
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki gumy guar
- 3 łyżeczki soli morskiej, gruboziarnistej
- 320 g wody
- oliwa z oliwek do natłuszczenia kopystki
-
1
gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
nebo 1 płaska łyżeczka rozmarynu, suszonego
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 151.5 kcal / 633.8 kJ
- Protein
- 3 g
- Tuk
- 4.4 g
- Sacharidy
- 24.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2hod. 45min
Bezglutenowy spód do tarty
35min
Magdalenki (bez glutenu)
1hod.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2hod. 30min
Bezglutenowy chlebek arabski
1hod. 50min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3hod. 10min
Bagietka bezglutenowa
1hod. 45min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2hod. 25min
Bezglutenowe bułki
1hod. 15min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2hod. 50min