Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Steamed beetroot
- 700 g water
- 900 g raw baby beetroots, peeled and cut into quarters or eighths
- 4 garlic cloves, crushed
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 20 fresh curry leaves, plus extra to serve
- 1 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 1 tbsp sherry vinegar
Walnut sauce
- 80 g walnuts
- 150 g brown onion, cut into halves
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 125 g plant-based milk of choice
- 20 - 30 g sherry vinegar
- ¼ tsp pure maple syrup
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- pine nuts, roasted, to serve (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2062.3 kJ / 491 kcal
- Protein
- 9.7 g
- Sacharidy
- 16.5 g
- Tuk
- 41.5 g
- Vláknina
- 9.4 g
Alternativní recepty
Simple steamed salmon
30 min
Pea shakshuka with bacon dust
55 min
Stewed prunes
55 min
Steamed vegetables with kefir dressing (gut health)
40 min
Mushrooms with pistachio butter
35 min
Blue cheese tofu dressing
5 Min
Vegan mayonnaise
15 Min
Cashew cheddar cheese
3h 10 min
Basic vegetable stock
1h
Spiced fennel and silverbeet with fried eggs
35 min
Green goddess pizza
1 godz. 30 min
Potatoes and green beans with parsley pesto
35 min