Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Sauce
- 5 g sugar
- 30 g soy sauce
- 120 g rice vinegar
- 1 ½ tsp fine sea salt
Marinade
- 100 g pork meat, lean, sinew free, cut in thin strips
- 5 g soy sauce
- 5 g sherry
- 5 g cornflour
- 20 g water
- 5 g sesame oil, plus extra for drizzling
- 1 fresh red chilli, halved, deseeded
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper, plus extra for sprinkling
Broth
- 25 g dried shiitake mushrooms
- 15 g dried wood ear mushrooms (see tip)
- 15 g dried enokitake mushrooms
- 1560 g water, plus enough extra, hot, for soaking
- 30 g cornflour
- 5 g vegetable oil
- 2 medium eggs, beaten
-
1
beef stock cube (for 0.5 l)
nebo 1 heaped tsp beef stock paste, homemade - 250 g tofu, cut in small cubes
- 20 g coriander leaves
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 155 kJ / 37 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 4 g
- Tuk
- 6 g
Alternativní recepty
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50 Min
Taiwanese three cup chicken
20 Min
Spring onion pork ribs
1 Std.
Squid with Ginger and Soy
40 Min
Braised Chicken with Chestnuts
40 Min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 Min
Steamed Thai-style fish cakes
45 Min
Braised Pork and Egg with Rice
45 Min
Thai Garlic Pork with Rice and Vegetables
40 Min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1 Std. 20 Min
Chinese Vermicelli with Prawns and Garlic Sauce
1 Std. 15 Min
Dried Shrimp Sambal
55 Min