![Steamed Pork Belly in Lotus Leaf Steamed Pork Belly in Lotus Leaf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4e4b0944-3855-4950-bf19-b4f3ae4c549a/Derivates/6cdd874b-4a61-4acf-837a-5496f7682c1f.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 g pork belly, with skin, cut in thin slices (0.3 cm)
- 10 g light soy sauce
- 10 g oyster sauce
- 1 tsp dark soy sauce
- 1 pinch white pepper powder
- 1 tsp sugar
- 1 tsp salt
- ½ tsp sesame oil
- 1 tsp Chinese rose essence wine (mei gu lu)
- 1 tsp cornflour (starch)
- ¼ tsp five-spice powder
-
1
tbsp ginger juice (see tips)
nebo ¼ tsp baking soda - 1 dried lotus leaf, soaked in hot water to soften (see tips)
- 10 g fresh ginger, shredded
- 20 - 24 fresh lychee, peeled, pitted
- 700 g water
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1669.4 kJ / 399 kcal
- Protein
- 7.1 g
- Sacharidy
- 5.1 g
- Tuk
- 37.7 g
- Vláknina
- 0.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ginger sesame oil chicken
25 Min
Lemon Chicken
25 Min
Taiwanese three cup chicken
20 Min
Pineapple Pork Ribs
1 godz. 10 min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30 Min
Sweet and sour pork ribs
40 Min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3h 40min
Japanese Savory Egg Custard (Chawanmushi)
40 Min
Pork ribs with black bean sauce
2 Std.
Steamed Pork Patty with Salted Egg
35 min
Sesame Crème
10min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 Min