Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 g pork belly, with skin, cut in thin slices (0.3 cm)
- 10 g light soy sauce
- 10 g oyster sauce
- 1 tsp dark soy sauce
- 1 pinch white pepper powder
- 1 tsp sugar
- 1 tsp salt
- ½ tsp sesame oil
- 1 tsp Chinese rose essence wine (mei gu lu)
- 1 tsp cornflour (starch)
- ¼ tsp five-spice powder
-
1
tbsp ginger juice (see tips)
nebo ¼ tsp baking soda - 1 dried lotus leaf, soaked in hot water to soften (see tips)
- 10 g fresh ginger, shredded
- 20 - 24 fresh lychee, peeled, pitted
- 700 g water
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1669.4 kJ / 399 kcal
- Protein
- 7.1 g
- Sacharidy
- 5.1 g
- Tuk
- 37.7 g
- Vláknina
- 0.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lotus Leaf Glutinous Rice
1h 35 min.
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Tomato-egg soup
20 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 min
Rice Wine Chicken
30 min
Yam Rice
45 min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50 min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2h 25min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min