Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 70 gramů pórku, na kousky
- 100 gramů celeru, na kousky
- 100 gramů mrkve, na kousky
- 350 gramů brambor, na kousky
- 100 gramů cibule, na čtvrtky
- 30 gramů olivového oleje
- 70 gramů anglické slaniny, na kostičky (cca 1 cm)
- 350 gramů vepřového masa, bez kosti, na guláš, na kostky (2 cm)
- 50 gramů rajčatového protlaku
- 400 gramů vody
-
2
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo 2 kostky drůbežího bujónu (0,5 l vody) - ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička mleté pálivé papriky
- 150 - 180 gramů červené papriky, na proužky (4 cm)
- 150 - 180 gramů zelené papriky, na proužky (4 cm)
- 1 čajová lžička sušené majoránky
- 10 gramů čerstvé pažitky, nasekané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1472 kJ / 351 kcal
- Protein
- 15.5 g
- Sacharidy
- 23.6 g
- Tuk
- 24.3 g
- Vláknina
- 5.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lečo
45 min
Fazole s vepřovým masem a klobásou
1h 20min
Gulášová polévka s čerstvou paprikou
1h 35 min
Pekáček s houbami a vepřovým masem
1 godz. 50 min
Šťavnatý vídeňský guláš
1h
Čočkové válečky s uzeninou
45 min
Bramborový guláš s párkem
40 min
Zelňačka
25min
Fazolový guláš s klobásou
11 Std. 25 Min
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1h
Klasický maďarský guláš
1h 45 min
Roštěnky s bramborami
1h 20min