Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Tagliatelle
- 100 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 3 uova (circa 50 g l'una)
Emulsione agli agrumi
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 4 arance, preferibilmente biologiche, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 40 g di amido di mais (maizena)
- 1 pizzico di sale
- 250 g di gamberoni giganti crudi, sgusciati, puliti ed eviscerati
- 6 foglie di menta fresca, lavate
Terminare la preparazione
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- menta fresca, le foglioline lavate e asciugate, a piacere
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2703 kJ / 646 kcal
- Protein
- 25.9 g
- Sacharidy
- 72 g
- Tuk
- 28.3 g
- Vláknina
- 5.7 g
Alternativní recepty
Trofie pesto di pistacchi e arancia
20min
Pennette allo spada con melanzane al rosmarino
50min
Cous cous delle Lipari ai frutti di mare e capperi
1h
Farfalle pesto e gamberi
20min
Tagliatelle smalzade
2 Std. 30 Min
Tagliatelle mele e speck
1h
Salmone in crosta di mandorle con tagliatelle agli asparagi
45 Min
Risotto cuore di Sicilia ai gamberi
40min
Mezze maniche integrali allo spada e violette
1 Std. 5 Min
Paccheri zucca e gamberoni
50min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45 Min
Nidi di tagliolini al pestato di pistacchio
20min