Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 g amêijoas frescas e limpas
- Água q.b. p/ demolhar
- 2 c. sopa de sal, mais q.b. p/ temperar
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 70 g manteiga
- 100 g vinho branco
- 1 limão, só o sumo
- 1 pitada de pimenta
- 15 g farinha tipo 65
- 10 g salsa, mais q.b. picada p/ guarnecer
- 2 gemas de ovo
- Salsa picada q.b. p/ guarnecer
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Protein
- 22 g
- Sacharidy
- 9 g
- Tuk
- 14 g
- Vláknina
- 1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Caldo-verde Bé
1 Std. 10 Min
Esparguete de frutos do mar
45 Min
Esparguete à portuguesa
45 Min
Massinha de camarão e amêijoas
40min
Cozer 200-400 g de ananás
25min
Arroz de marisco
45 Min
Cheesecake de chocolate e café
3h 15 min
Caldeirada de amêijoas
2u. 45min
Amêijoas com pescada, camarão e molho de coentros
3hod.
Spaghettini com mexilhão e molho arrabiata
30min
Carne de porco à alentejana
2 Std. 30 Min
Amêijoas à Bulhão Pato
2 Std. 40 Min