Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La pâte brisée
- 200 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 100 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 60 g d'eau
- 1 pincée de sel
La garniture
- 80 g de gruyère, coupé en morceaux
- 200 g de blancs de poireau, coupés en tronçons (2 cm)
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 50 g de lait
- 3 œufs
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de lardons fumés
- Nutriční hodnoty
- na 1 part
- Kalorie
- 1858 kJ / 445 kcal
- Protein
- 15 g
- Sacharidy
- 26.3 g
- Tuk
- 30.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tarte au poireau et lardons
2h 5min
Lasagnes à la fondue de poireaux
1h
Quiche lorraine
50min
Gratin de chou-fleur
55 Min
Tarte au poireau et saumon fumé
1h 10min
Tarte au potiron, poireaux et lardons
1h
Flamiche aux poireaux et au chèvre frais
1h 25min
Tarte croustillante carotte et courgette
1h
Tartiflette
1h 15min
Gratin de courgette aux lardons
40min
Courgettes farcies
45min
Gratin de courgette
1h 20 min