Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 polévková lžíce mleté papriky
- 1 špetka mletého kajenského pepře, podle chuti
- 1 špetka soli, podle chuti
-
1
polévková lžíce masové dochucovací pasty
nebo 1 kostka hovězího bujónu (pro 0,5 l vody) - 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
- 1 čajová lžička dijonské hořčice
- 4 snítky čerstvé plocholisté petrželky, jen lístky
- 180 gramů cibule, napůl
- 30 gramů másla
- 700 gramů hovězí svíčkové, na proužky (6 x 2 cm)
- 200 gramů žampiónů, na čtvrtky
- 50 gramů rajčatového protlaku
- 100 gramů bílého vína
- 120 gramů zakysané smetany
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2892 kJ / 688 kcal
- Protein
- 68 g
- Sacharidy
- 9 g
- Tuk
- 41 g
- Vláknina
- 3 g
Alternativní recepty
Zapečená rýže s mletým hovězím masem
1h
Marocká kuřecí stehna
1hod. 40min
Bramborová kaše (s krytem mixovacích nožů 2v1)
35 min
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1h 30min
Dušené hovězí stew
1hod. 40min
Vepřová panenka s černou pepřovou omáčkou
40 min
Gulášová polévka deluxe
2 Std.
Zelný hrnec s vepřovým masem
50 Min
Hovězí na červeném víně s anglickou slaninou
2hod. 20min
Vepřové maso s houbami na víně
1h 50min
Hovězí po burgundsku – „Boeuf Bourguignon“
1h 30min
Guláš z vepřové panenky
40 min