Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 tsp dried instant yeast
- 1 tsp sugar
- 125 g water
- 50 g olive oil, plus 3 Tbsp and extra for greasing
- 250 g strong white bread flour
- 1 Tbsp ras el hanout
- 2 ½ tsp fine sea salt
- 700 - 800 g aubergines, diced (3-4 cm)
- ground black pepper, to taste
- 1 - 2 preserved lemons, halved, deseeded, to taste
- 1 garlic clove
- 10 g fresh parsley leaves
- 50 g pitted black olives
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 1 Tbsp tomato purée
- 1 pinch dried chilli flakes (volitelně)
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground ginger
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp smoked paprika
- 2 Tbsp pistachio nuts, unsalted, shelled, for sprinkling
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2541 kJ / 608 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 58 g
- Tuk
- 33 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2h 15min
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40min
Ras el Hanout
15min
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1 Std. 10 Min
Hake and Prawn Burger
15min
Mushroom Parmentier
1 Std. 10 Min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12h 20min
Nut Balls with Tomato Sauce
50 min
Mushroom Stroganoff
30min
Moroccan Chickpea and Halloumi Pie
1 Std. 5 Min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h