
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Bramborová kaše
- 900 gramů moučných brambor, oloupaných, na kousky (cca 1,5 cm)
- 340 gramů mléka
- 1 čajová lžička soli
- 30 gramů másla
Dušené hovězí
- 850 gramů hovězího masa na guláš, bez šlach, na kostky (cca 2,5 cm)
- 30 gramů worcesterské omáčky
- ¼ čajové lžičky mletého hřebíčku (volitelně)
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička mletého černého pepře
- 110 gramů cibule, na čtvrtky
- 2 stroužky česneku
- 30 gramů olivového oleje
- 80 gramů mrkve, na kolečka 1 cm
- 80 gramů celeru, na kostky 1 cm
- 80 gramů pastiňáku, na kolečka 1 cm
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 3 polévkové lžíce rajčatového protlaku
- 1 hovězí bujón (pro 0,5 l vody)
- 350 gramů vody
- 110 gramů mraženého zeleného hrášku
- 110 gramů mražené kukuřice
- 110 gramů hlaviček čerstvých žampiónů, na plátky
Dokončení
- 12 mražených zelených hrášků, rozmrazených, na oči duchů
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2222 kJ / 531 kcal
- Protein
- 41 g
- Sacharidy
- 54 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hovězí Stroganoff
35 Min
Vepřové stew na rajčatech s rýží basmati
30 Min
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1h 30min
Paprikový guláš na červeném víně
1 Std. 25 Min
Španělské ptáčky s knedlíkem
1 Std. 40 Min
Dušené hovězí stew
1 Std. 40 Min
Novoroční bramborový guláš
1sa 5 dk
Mleté hovězí maso s paprikou a bramborami
55 dk
Kuřecí ragú se špenátovou rýží
1 Std.
Hovězí guláš s knedlíky ze staršího pečiva
2 Std.
Kuře na paprice s těstovinami
45 Min
Guláš z vepřové panenky
40 Min