Dušené hovězí s duchy z bramborové kaše

Dušené hovězí s duchy z bramborové kaše

4.6 39 hodnocení
Příprava 30min.
Celkový 1hod. 30min.
6 porcí

Suroviny

Bramborová kaše
  • 900 gramů moučných brambor oloupaných, na kousky (cca 1,5 cm)
  • 340 gramů mléka
  • 1 čajová lžička soli
  • 30 gramů másla
Dušené hovězí
  • 850 gramů hovězího masa na guláš bez šlach, na kostky (cca 2,5 cm)
  • 30 gramů worcesterské omáčky
  • ¼ čajové lžičky mletého hřebíčku (volitelně)
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička mletého černého pepře
  • 110 gramů cibule na čtvrtky
  • 2 stroužky česneku
  • 30 gramů olivového oleje
  • 80 gramů mrkve na kolečka 1 cm
  • 80 gramů celeru na kostky 1 cm
  • 80 gramů pastiňáku na kolečka 1 cm
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 3 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 1 hovězí bujón (pro 0,5 l vody)
  • 350 gramů vody
  • 110 gramů mraženého zeleného hrášku
  • 110 gramů mražené kukuřice
  • 110 gramů hlaviček čerstvých žampiónů na plátky
Dokončení
  • 12 mražených zelených hrášků rozmrazených, na oči duchů

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 porci

Protein 41 g
Kalorie 2222 kJ / 531 kcal
Tuk 17 g
Vláknina 6 g
Sacharidy 54 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...