Dušené hovězí s duchy z bramborové kaše
TM5 TM6

Dušené hovězí s duchy z bramborové kaše

4.6 (10 hodnocení)

Suroviny

Bramborová kaše

  • 900 gramů moučných brambor, oloupaných, na kousky (cca 1,5 cm)
  • 340 gramů mléka
  • 1 čajová lžička soli
  • 30 gramů másla

Dušené hovězí

  • 850 gramů hovězího masa na guláš, bez šlach, na kostky (cca 2,5 cm)
  • 30 gramů worcesterské omáčky
  • ¼ čajové lžičky mletého hřebíčku (volitelně)
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička mletého černého pepře
  • 110 gramů cibule, na čtvrtky
  • 2 stroužky česneku
  • 30 gramů olivového oleje
  • 80 gramů mrkve, na kolečka 1 cm
  • 80 gramů celeru, na kostky 1 cm
  • 80 gramů pastináku, na kolečka 1 cm
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 3 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 1 hovězí bujón (pro 0,5 l vody)
  • 350 gramů vody
  • 110 gramů mraženého zeleného hrášku
  • 110 gramů mražené kukuřice
  • 110 gramů hlaviček čerstvých žampiónů, na plátky

Dokončení

  • 12 mražených zelených hrášků, rozmrazených, na oči duchů

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
2222 kJ / 531 kcal
Protein
41 g
Sacharidy
54 g
Tuk
17 g
Vláknina
6 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 71 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30dennímu zkušebnímu období a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty