Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Polpettone
- 20 g di pane bianco, raffermo a pezzi (3 cm)
- 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di verdure miste (aglio, cipolla, carota, sedano e prezzemolo) a pezzi (3 cm)
- 400 g di carne di manzo macinata
- 2 uova
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 100 g di speck tirolese a fette sottili
Salsa e contorno
- 30 g olio extravergine di oliva
- 500 g di patate, pelate e a fette (½ cm) o a cubetti (3-4 cm)
- 300 g di funghi, freschi, puliti e affettati
- 1 cucchiaino di sale
-
30
g di scalogno a metà
nebo 30 g di cipolla a pezzi - 100 g di vino bianco, secco
- 300 g di acqua
- 1 dado di carne per brodo (per 0.5 l)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1347 kJ / 322 kcal
- Protein
- 29 g
- Sacharidy
- 16.7 g
- Tuk
- 14.6 g
- Vláknina
- 2.7 g
Alternativní recepty
Purè di patate
45 Min
Polpettone di carne ai funghi
1h 5min
Spigole all'acqua pazza
30 min
Impasto per pizza
1 Std.
Polpette al sugo
45 Min
Arancini di riso
3h 5min
Pennette allo zafferano e gamberetti
40 Min
Pappardelle al forno con ragù di carne e ricotta
1 Std. 30 Min
Verdure ripiene
1 Std. 20 Min
Polpettone di carne ripieno di spinaci e formaggio
1 Std. 15 Min
Cornetti al prosciutto
35min
Delizia al cioccolato
40 Min