Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 320 g makaronu, suchego, typu penne rigate
- woda, osolona, do ugotowania makaronu
- 50 g sera pecorino, pokrojonego na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 60 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- 50 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 2 cm kostkę
-
350
g pomidorów, dojrzałych, obranych, pokrojonych na kawałki
nebo 350 g krojonych pomidorów, z puszki, odsączonych z zalewy - ½ łyżeczki soli
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2043.8 kJ / 488.5 kcal
- Protein
- 17.1 g
- Sacharidy
- 65.9 g
- Tuk
- 17.2 g
- Nasycený tuk
- 5.2 g
- Vláknina
- 4 g
- Sodík
- 563.1 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sos puttanesca
45 min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi
40min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40min
Sos amatriciana
50min
Makaron w sosie pomidorowym
30 min
Sos arrabbiata
40min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym
40min
Spaghetti napoletana
40min
Penne puttanesca
50min
Spaghetti aglio e olio
35min
Makaron w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
30 min