Zařízení & příslušenství
Lyonský salám
Příprava 30min.
Celkový 12hod.
2 kusy
Suroviny
-
200 gramů mletého vepřového masa
-
150 gramů mletého telecího masa
-
200 gramů slaniny mleté (viz Tip)
-
130 gramů ledových kostek
-
½ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
-
1 vrchovatá čajová lžička konzervační soli
-
1 vrchovatá čajová lžička hořčice
-
1 čajová lžička sladké červené papriky
-
½ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
-
¾ čajové lžičky granulovaného česneku
-
½ čajové lžičky mletého černého pepře
-
horká voda na namočení
-
120 gramů červené papriky na kostičky (5 mm)
-
2 umělá střívka (à Ø 60 mm, délka 30 cm)
-
1 špetka soli na osolení papriky
-
500 gramů vody
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 kus
Protein
36 g
Kalorie
4758 kJ /
1137 kcal
Tuk
111 g
Vláknina
1.2 g
Sacharidy
2 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Domácí klobásy a salámy
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Adžika
40min.
Bílá klobása ve skle
1hod. 20min.
Telecí party klobásky
1hod. 10min.
Klasický bratwurst
3hod. 30min.
Drůbeží nářez
Žádné hodnocení
Domácí tvaroh
45min.
Dušená šunka ve středozemní marinádě
50hod. 30min.
Terina z vepřového kolena s kořenovou zeleninou
2hod. 20min.
Huspenina
2hod. 25min.
Čokoládová omáčka
20min.
Sladká chilli omáčka
25min.
Indická hořčice
15min.