Lyonský salám

Lyonský salám

4.0 2 hodnocení
Příprava 30min.
Celkový 12hod.
2 kusy

Suroviny

  • 200 gramů mletého vepřového masa
  • 150 gramů mletého telecího masa
  • 200 gramů slaniny mleté (viz Tip)
  • 130 gramů ledových kostek
  • ½ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 1 vrchovatá čajová lžička konzervační soli
  • 1 vrchovatá čajová lžička hořčice
  • 1 čajová lžička sladké červené papriky
  • ½ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
  • ¾ čajové lžičky granulovaného česneku
  • ½ čajové lžičky mletého černého pepře
  • horká voda na namočení
  • 120 gramů červené papriky na kostičky (5 mm)
  • 2 umělá střívka (à Ø 60 mm, délka 30 cm)
  • 1 špetka soli na osolení papriky
  • 500 gramů vody

Obtížnost

střední


Nutriční hodnoty na 1 kus

Protein 36 g
Kalorie 4758 kJ / 1137 kcal
Tuk 111 g
Vláknina 1.2 g
Sacharidy 2 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...