Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů mletého vepřového masa
- 150 gramů mletého telecího masa
- 200 gramů slaniny, mleté (viz Tip)
- 130 gramů ledových kostek
- ½ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1 vrchovatá čajová lžička konzervační soli
- 1 vrchovatá čajová lžička hořčice
- 1 čajová lžička sladké červené papriky
- ½ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
- ¾ čajové lžičky granulovaného česneku
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- horká voda, na namočení
- 120 gramů červené papriky, na kostičky (5 mm)
- 2 umělá střívka (à Ø 60 mm, délka 30 cm)
- 1 špetka soli, na osolení papriky
- 500 gramů vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 4758 kJ / 1137 kcal
- Protein
- 36 g
- Sacharidy
- 2 g
- Tuk
- 111 g
- Vláknina
- 1.2 g
Alternativní recepty
Čerstvý sýr z jogurtu marinovaný v bylinkovém oleji
12 godz. 15 min
Tousty s matjesovou pomazánkou
40 Min
Bezvaječná omáčka aioli s estragonem
10 Min
Dušená šunka ve středozemní marinádě
50 godz. 30 min
Šunkové rolky s rukolou
30 min
Rýnský tmavý chléb
1h 30 min
Ras el hanout
5 Min
Pesto ze sušených hub a vlašských ořechů
40 Min
Terina z vepřového kolena s kořenovou zeleninou
2sa 20 dk
Bílá klobása ve skle
1h 20 min
Zelný salát s křenem
10 Min
Zelný salát s bylinkami
10 Min