Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů sýru gouda, na kousky
- 2 stroužky česneku
- 200 gramů cibule, na půlky
- 20 gramů oleje, plus extra na vymazání
- 200 gramů slaniny, nakrájené na kostičky
- 800 gramů kysaného zelí, okapaného
- 1 bobkový list, sušený
- 3 jalovcové kuličky
- 200 gramů bílého vína
- 250 gramů vody
- 1 čajová lžička cukru
- 1 kostka zeleninového bujónu
- ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky pepře černého, mletého
- 250 gramů těstovin, lasagní
- 150 gramů zakysané smetany
- 200 gramů zakysané smetany, 20 % tuku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3182 kJ / 761 kcal
- Protein
- 32 g
- Sacharidy
- 41 g
- Tuk
- 47 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Fazole ve smetanové omáčce, podávané v chlebu
10 Std. 50 Min
Bílé fazole se zakysanou smetanou a pórkem
20 Min
Kulebjaka - piroh se zelím a houbami
2h 40min
Kroupy se žampióny
55 Min
Houskové knedlíky s pórkovo-houbovým ragú
55 Min
Čočková sekaná
6 Std. 20 Min
Kroupy s omáčkou z ricotty, květáku a mandlí
40 Min
Zelný Eintopf s bílými fazolemi a rajčaty
40 Min
Plněné cukety s rajčatovou rýží
1 Std. 40 Min
Knedlíky z bramborového těsta s houbami
40 Min
Moravské zelí
25 dk
Šťavnatý vídeňský guláš
1 Std.