
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 gramů mletého vepřového masa
- 200 gramů slaniny mleté (viz Tip)
- 150 gramů ledových kostek
- ½ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1 vrchovatá čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 5 snítek čerstvé petržele jen lístky
- ½ čajové lžičky mletého muškátového květu
- ¼ čajové lžičky mletého zázvoru
- ½ čajové lžičky citrónové kůry jemně nastrouhané
- 1 čajová lžička smažené cibule, sušené, kupované
- 500 gramů vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 sklenici
- Kalorie
- 387 kcal / 1619 kJ
- Protein
- 10 g
- Tuk
- 54 g
- Sacharidy
- 1 g
- Vláknina
- 0.1 g
Alternativní recepty
Cibulové máslo
10min
Sádlo se škvarky a tymiánem
2hod. 5min
Džem z pomerančů
25min
Masová dochucovací pasta
45min
Ras el hanout
5min
Roztíratelný sýr
1hod.
Vepřové řezy v hořčično-křenové marinádě
2hod. 30min
Pivní chléb
3hod. 40min
Špekové knedlíky
50min
Zabijačkový guláš s knedlíkem
1hod. 35min
Škvarkové placky
1hod. 10min
Čerstvý sýr
10min