Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 gramů mletého vepřového masa
- 200 gramů slaniny, mleté (viz Tip)
- 150 gramů ledových kostek
- ½ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1 vrchovatá čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 5 snítek čerstvé petržele, jen lístky
- ½ čajové lžičky mletého muškátového květu
- ¼ čajové lžičky mletého zázvoru
- ½ čajové lžičky citrónové kůry, jemně nastrouhané
- 1 čajová lžička smažené cibule, sušené, kupované
- 500 gramů vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 sklenici
- Kalorie
- 1619 kJ / 387 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 1 g
- Tuk
- 54 g
- Vláknina
- 0.1 g
Alternativní recepty
Masová dochucovací pasta
45 Min
Paštika z kuřecích jater s oříšky
24h 20min
Chutney z červené cibule
1 Std. 10 Min
Indická hořčice
15min
Rajčatový kečup
40 Min
Lyonský salám
12h
Rajčatový džem
50 Min
Dušená šunka ve středozemní marinádě
50 Std. 30 Min
Kuřecí dochucovací pasta
45 Min
Sádlo se škvarky a tymiánem
2 godz. 5 min
Sladká chilli omáčka
25 Min
Škvarkové placky
1 Std. 10 Min