Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 gramů cibule, napůl
- 250 gramů brambor, na čtvrtky
- 30 gramů másla
- 200 - 300 gramů kopřiv, mladých, listů, přelitých horkou vodou a nahrubo nasekaných
- 700 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička dochucovací pasty, masové, domácí
nebo 1 kostka masového bujónu - 2 špetky soli, dle chuti
- 1 špetka pepře, černého, mletého, dle chuti
- 100 gramů smetany
- 1 - 2 polévkové lžíce pažitky, nebo jarní cibulky, nasekané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 647 kJ / 154 kcal
- Protein
- 2.38 g
- Sacharidy
- 15.2 g
- Tuk
- 9.43 g
- Vláknina
- 3.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Eintopf se zelím a kroupami
1h
Zeleninová polévka a brokolice se sýrovou omáčkou
25 min
Fazolková polévka
35min
Jemná celerová polévka s ovesnými vločkami
35min
Dýňovo-čočková polévka
45min
Polévka z kopřiv
40min
Krémová polévka z ředkvičkových listů s ředkvičkami v páře
40min
Špenátovo-bramborová polévka s vaječnou omeletou
45min
Fenyklová polévka se sýrem
35min
Kedlubnová polévka
35min
Cizrnová polévka s jehněčím masem
45min
Celerová polévka se zakysanou smetanou
25 min