Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto na zajíčky
- 110 gramů vody
- 20 gramů čerstvého droždí
- 1 čajová lžička cukru
- 100 gramů zakysané smetany,
- 100 gramů slunečnicového oleje
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 čajová lžička soli
- 500 gramů hladké mouky
Náplň
- 3 snítky hladkolisté petržele, jen lístky
- 2 stroužky česneku, napůl
- 5 černých oliv
- 200 gramů polotučného tvarohu
- ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- ½ čajové lžičky nastrouhané citrónové kůry
Dokončení
- 1 vejce, rozšlehané
- 10 kuliček nakládaného zeleného pepře
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1324 kJ / 317 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 38 g
- Tuk
- 14 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bramborové knedlíky
1h 50 min
Mražený šlehačkový dort s malinami
4h 10min
Vláčný kořeněný perník se zlatým sirupem
1 Std.
Tvarohová vánočka
1h 5min
Trojbarevná bábovka
1 Std. 35 Min
Bábovka s vaječným likérem
1 Std. 20 Min
Jemná bábovka s kakaovou polevou
2h 10 min
Hruškový štrúdl (bez cukru)
1h 5min
Tvarohová bábovka s limetkovou polevou
1 Std. 30 Min
Vláčná bábovka s majonézou
2 Std.
Piškotová máslová bábovka
1 Std. 30 Min
Mramorová bábovka
2h 10 min